ESITTELY

Olen Mari Lehkonen, nelikymppinen Ylivieskalainen yrittäjä. Perheeseeni kuuluu aviomies, 3 poikaa, 4 amstaffia ja 2 kissaa. Valmistuin Kannuksen Maaseutuopistosta eläintenhoitajaksi v. 2006 . Pyöritän tällä hetkellä omaa eläinhoitolaa nimellä Ylivieskan Lemmikkieläinhoitola ja eläintarvikeliikettä nimellä Kuonokomero.


Olen tehnyt töitä koirien kanssa yli 20 vuotta. Aloitin v. 2000 huskysafari-oppaana ja kennelhoitajana. Opiskelujeni jälkeen perustin oman eläinhoitolan v. 2011 joka on tällä hetkellä päätyöni. V.2019 ryhdyin myös eläintarvikeliikkeen kauppiaaksi, joten hoitola ja kauppa pitävät arkeni aika kiireisenä.

Pieni katsaus harrastuksiin..Vuodet 2003-2013 menivät harrastaessa käyttölinjaisten saksanpaimenkoirien kanssa, joiden jälkeen rotu vaihtui amstaffiin ja tältä tieltä ei olekaan paluuta! Harrastan koirieni kanssa tällä hetkellä Noseworkia ja näyttelyitä.

Minulle on myönnetty kennelnimi Kuuhullun vuonna 2008, mutta amstaffi-kasvattajana olen vasta alkutaipaleella. Ensimmäinen pentueeni syntyi marraskuussa 2016.
Kasvattajana tavoitteenani on kasvattaa terveitä, luonteeltaan ja ulkonäöltään rodunomaisia Amstaffeja.

Jokainen pentue ja yhdistelmä on tarkoin harkittu ja perusteltu, sellainen mistä itsekkin pennun ottaisin. Kasvatustyöni tulee olemaan pienimuotoista ja pentuja syntyy harvakseltaan. Kaikki koirat, niin aikuiset kuin pennut asuvat kanssamme ja ovat perheenjäseniä, mukana jokapäiväisessä elämässä.

Myyn pennut perheenjäseniksi aktiivisiin ja yhteistyökykyisiin koteihin,
jotka ovat ennalta tutustuneet rotuun, koulutukseen ja tietävät mitä amstaffin
omistaminen vaatii. Kodin kiinnostus harrastuksiin ja näyttelyihin on plussaa.

Kasvattajana minulle on tärkeää, että kasvattini myös luonnetestataanja terveystutkitaan, koska se ohjaa jalostusvalintojani oikeaan suuntaan. Myyn pennut vain koteihin jotka ovat valmiita yhteistyöhön kanssani.
Haluan kuulla kasvattieni kuulumisia jatkossakin, joten toivon että minuun pidettäisiin aktiivisesti yhteyttä.
Avoimuus, rehellisyys ja yhteistyö muiden kasvattajien ja rodun harrastajien kanssa on minulle tärkeää.